Ламіновані двері

         Ламіновані двері відрізняються від інших дверей використанням декорованої під дерево плівки, яка не має нічого спільного з целюлозою. Є плівка, просочена меламіновою смолою, скловолоконна і на паперовій основі. Скловолоконна плівка дуже дорога, тому в основному для ламінованих дверей використовують плівку на паперовій основі. Однак такі двері більш схильні до пошкоджень і бояться вологості, хімічного і ультрафіолетового впливу.

Ламіновані двері, просочені меламіновою смолою, не бояться вологості, не вицвітають від часу і світла, і не міняють свою текстуру навіть при обробці сильнодіючими хімічними засобами.

Також при виготовленні ламінованих дверей використовують двохромний ламінат (товщина від 0,4 до 0,8 мм). Він має поліпшені естетичні характеристики і вищу стійкість до механічних впливів. Недоліком ламінату є те, що він виготовляється в бабінах, тому всі двері виглядають однаково. При підрізанні і сильних бічних ударах ламінат по краях іноді кришиться. А також не підлягає реставрації при сильних пошкодженнях.