Технології виготовлення міжкімнатних дверей

Дерево чуйно реагує на коливання вологості. Тому, перед тим як “піти в роботу”, деревина повинна піддатися примусовій сушці до значення залишкової вологості.Від технології сушіння деревини сильно залежать властивості отриманого деревного матеріалу. 

Наприклад, існують технології, при яких деревину твердих порід (наприклад, дуб) сушать протягом 47 діб з чотириразовим пропарюванням. Пропарюють матеріал, щоб добитися строго рівномірного зняття внутрішньої напруги і гарантовано уникнути розтріскування заготовок. За старих часів деревину витримували декілька років в сухому прохолодному приміщенні, виключаючи попадання на неї прямих сонячних променів. Сьогодні сучасні сушильні камери значно прискорюють цей процес. Але прискорена сушка не дає повної гарантії того, що деревина не почне надалі викривлятися або розтріскуватися. 

Недостатньо просушена деревина, а також перепади температур і вологості в приміщенні викликають виникнення внутрішньої напруги в двері і, як наслідок, їх деформацію – розтріскування, викривлення і зміну розмірів дверей. Ось чому для деяких дорогих імпортних моделей доводиться постійно підтримувати в приміщенні майже “тепличні” умови з коливаннями температури і вологості не більше 8%.